sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Ruusukakku


Meidän perhepiiriimme kuuluu paljon juhlintaa keväisin, joka alkaa huhtikuussa ja päättyy kesäkuuhun. Mukaan mahtuu nimipäivät, neljät syntymäpäivät, sekä äitienpäivä, lisäksi tänä vuonna pääsemme juhlimaan sukulaispojan lakkiaisia. Tuntuu, että joka viikonloppu herkutellaan täytekakuilla ja muilla sorteilla, mikä alkaa jo näkymään puntarin lukemissakin, heh.

Tänä vuonna lupasin tehdä äidilleni erityisen kakun, joka ei ole syötävä. Hän oli lupauksesta hieman hämillään, koska hän ei ymmärtänyt, mitä olin tarkoittanut. Ja yllätys olikin melkoinen. Idean tähän kakkuun sain Strömsöstä, jossa he tekivät joskus erikoisia kukkalaitteita pöydille.

 
Pohjalla on kaksi märkäsientä muotoiltuna ympyrän muotoiseksi. Kakun reunoille kiinnitin rautalangoilla yksittäisiä ruusunlehtiä  sekä pitsinauhan. Päälle asettelin ruusuja sekä harsokukkaa. 
 

Näprätessä kakkua, päähäni tuli lisää mahtavia ideoita. Tällaisen kakunhan voisi tehdä oman puutarhan kukista tai luonnonkukista. Taikka kakkuun voisi tehdä myös lisää kerroksia tai koota kaksikerroksisen tarjoiluastian päälle... Jonkinmoisen kakun aion vielä vääntää koristeeksi, sillä kohta saan olla itse juhlien emäntänä ja minun juhlissani pitää olla kukkakoristeita.

 
Lisäksi askartelin helpon siemenkranssin. Tämän idean löysin Kaikki Paketissa-blogista. Sattumoisin löysin Tigeristä nämä ihastuttavat siemenpussitkin, jotka olivat myös mallikranssissakin. Teippasin kranssin muotoiselle pahville siemenpussit sekä hanskat, lopuksi kiepsautin pitsirusetin koristeeksi. Helppoa ja nopeaa. Tällaisen kranssin voisi askarrella tuliaisiksi puutarhaystävälle taikka opettajalle koulujen päättäjäisiin.
 
Juhlia odotellessa toivotan mukavaa sunnuntaita!
 
 

10 kommenttia:

 1. Upeita! Kauniita! Nättejä! Ja ihania! :)

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuutta, uskomattoman suloisen kaunis kakku, varmasti yllätti! Ihana tuo kranssikin :D

  Iloista sunnuntaita Sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Kakku oli todellinen yllätys sankarille.

   Poista
 3. Todella hieno kakku! Sopisi vaikka vihkiparin pöytäkoristeeksi tai ihan minne vain. Ja kranssi on myös kiva. Toimii esimerkiksi puutarhaystävälle tuliaiseksi tai lahjaksi muuten vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuosta vihkiparin pöytäkoristeesta sain idean, voisin tehdä pienempiä pöytäkoristeita cupcake-tyyliin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, oli ihanaa päästä pitkästä aikaa tekemään asetelmia kukista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!