tiistai 17. toukokuuta 2016

Ilonpilaaja

  
Kiukuttaa, viimepäiväiset sateet ovat luoneet minunkin mieleeni harmautta ja ankeutta. Lopullisesti innostus lopahti viikonloppuna, kun en päässytkään puutarhaani puuhaamaan ja tekemään kevät töitä. Yleensä pieni vesisadekaan ei estä minua menemästä ulos, mutta nyt luovutin.
 
Metsäorvokki
 
Ehdin jo aloittaa perennapenkin kunnostustöitä, kunnes  se alkoi, vesisade. No, ajattelin mennä hetkeksi puutarhavajan tapaiseen rakennukseen siivoamaan, kunnes sade hieman hellitti, joten painuin oikopäätä jatkamaan kivien siirtelyä. Kunnes, taas se alkoi, vesisade. Joten siirryin jälleen siivoushommiin sadesuojaan.
Tätä ramppaamista jatkui vielä muutamaan otteeseen, kunnes kyllästyin ja lähdin kiukkuisena sisälle keittämään kahvia ja totesin miehelleni, että nyt riittää, lähdetään kotiin.
 
Kevätesikko
 
No, eipä maisemanvaihdos paljoa auttanut. Koko sunnuntai päivä löhösin sohvalla ja tuijotin ulos ränneistä tippuvaa vesinoroa. Lapsilla tuntui olevan pakkautunutta energiaa, joten lähdimme Terraan kuluttamaan aikaamme ja ostamaan maaleja ulkorakennusta varten. Itse tosin suuntasin nopeasti puutarhamyymälän puolelle ihastelemaan kukkien väriloistetta. Sain pidettyä itseni kurissa (tai siis mieheni), eikä mukaamme lähtenyt yhtäkään kukkaa. Väriterapiaa tosin sain myytävistä kesäkukista ja ihan ilmaiseksi.
 
Rentukka
 
Kotiin palattuamme olo oli hieman virkistyneempi, johtuiko se terapiakierroksesta puutarhamyymälässä vai tv:stä alkavasta Strömsö -ohjelmasta, joka on sunnuntai iltojeni kohokohta. Eikä se vesisadekaan enää haitannut, vaikka se kasteli minut ja karvakaverinikin läpimäriksi myöhemmin iltalenkillä, ainakin luontoa se piristi silminnähden.
 
Ketunleipä
 
Kuvat otin jo viime viikolla lenkkipolulta, silloin kun aurinko vielä paistoi. Viikonloppuna ei tullut napsittua kuvan kuvaa kiukuttelevan puutarhurin vuoksi, joten nautitaan ihanista keväänväreistä näiden kuvien kera, nyt kun on harmaata ja sateista.
 
 
Virkistävää alkanutta viikkoa!
 
 

5 kommenttia:

 1. Elin tuon saman lauantaina, että harmitti kun himo lisääntyi sateen edetessä, kunnes piti mennä sisälle ja alkaa tekemään jotain - tässä vaiheessa kevättä - toisarvoista siis imuroimaan ja ruokaa laittamaan! Pyhänäkin satoi ihan kiitettävästi, onneksi pääsin terapiaan kasvihuoneelle ja onneksi pääsit sinäkin sinne Terran puutarhaosastolle väriterapiaan! Sade tekee hyvää, mutta saisi tulla yöaikaan :D

  Voi miten heleän herttaisia kukkakuvia! Aurinkoisia päiviä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, tiedät sen tunteen kun kaikki suunnitelmat muuttuivat sateen vuoksi.

   Poista
 2. Meillä satoi ennusteisiin nähden aika vähän. Olin ohjelmoinut itselleni kodin siivousta ja kirpparireissun, joten ei harmittanut ja sade teki puutarhalle tosi hyvää.

  Onneksi pääsit Terraan kauneutta katselemaan. Hyvällä ilmalla ei kauppoihin raaski lähteä, kun pihalla on niin paljon touhuttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade teki tosiaan hyvää luonnolle, mutta en osannut asennoitua sateeseen ja tehdä sisäpuuhia. Olenkin huomannut, että auringolla on suuri vaikutus mielialaan sekä vireyteen.

   Poista
 3. Täällä on satanut aika vähän. kun sitä kuitenkin luvattiin paljon. Mutta muuten en ole saanut tartuttua puutarha hommiin.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää torstai päivää sulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!