tiistai 12. huhtikuuta 2016

Keväänmerkkejä pihassa

 
Viime viikonloppu hurahti messuillessa, mutta ehdimme silti tehdä päiväretken mökillemme, jossa sain tehdä nopean puutarhakierroksen kameran kanssa. Viikon aikana oli jälleen tapahtunut paljon muutoksia kevään etenemisessä.
Silmiini osuivat
välittömästi nämä keltaisena hehkuvat leskenlehdet ojanpientareella. Nämä pikkuauringot houkuttelivat myös perhosia ja mehiläisiä luokseen.
 
 
Koekasvatuslaitosta ( se on kumpare, johon olen vuosien varrella istuttanut lahjoitettuja ja ostettuja taimia mielivaltaisesti odottamaan lopullista sijoituspaikkaa) tutkiessani huomasin sinivuokkojenkin jo nousseen maasta kukkiakseen. Toivottavasti ehdin vielä näkemään ne täydessä loistossaan.
 
 
Myös särkynytsydänkin on herännyt ja kasvattanut jo melko paljon lehdistöään, muutaman viikon kuluttua voin ihailla sen ihastuttavia kukkia.
 
 
Yrttimaalla oli vielä hiljaista, mutta ruohosipuli oli nostanut vihreitä piikkejä lehtien suojista.
Flunssan vuoksi suunnitellut puutarhatyöt jäivät vielä odottamaan ensi viikkoa, vaikka mieli teki kovasti mennä kopsuttelemaan haravalla. Mutta onneksi kotoa sisältä löytyy rauhallisia koulintapuuhia, joita voi hieman nuhaisenakin tehdä.
 
Mukavaa alkanutta viikkoa!
 

8 kommenttia:

 1. Kyllä nämä kevään ensimmäiset kukkijat vaan ovat ihastuttavia. Tänään näin ensimmäiset leskenlehdet. Olen niitä kyllä auton ikkunasta nähnyt jo paljon aiemmin, mutta on se eri asia kyykistyä viereen katselemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että leskenlehtiä pitää päästä läheltä ihastelemaan. Ne ovat selvä keväänmerkki, voisiko nyt julistaa kevään saapuneeksi?

   Poista
 2. Oletpa onnekas, noin värikkäästi jo piipat esillä. Ihania kevään ensihetkiä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruusunmekko, ensimmäiset piipat saavat hymyn huulille.

   Poista
 3. Leskenlehtiä en ole vielä nähnyt, sinivuokkoja kyllä! Toivottavasti saat selkävoiton flunsastasi mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä flunssa tästä väisty ja pääsen viikonloppuna tositoimiin.

   Poista
 4. Leskenlehdet ovat kevään merkki enemmän kuin mikään muu kukka, enkä ole itse bongannut ainuttakaan. Tytär toi nyrkissään myttyryisen kimpun kyllä :)

  VastaaPoista
 5. Lasten tuomat kukkakimput ovat suloisia rakkauden osoituksia oli ne sitten kerätty äidin kukkapenkistä tai ojan reunalta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!