maanantai 16. huhtikuuta 2018

Terassilla

 
Viikonlopun suunnitelmat muuttuivat harmillisesti viimemetreillä ja Helsingin puutarhamessujen sijaan kökötinkin kotona. Harmistus oli suuri, mutta päätin täyttää viikonloppuni siitä huolimatta puutarhailulla. Olihan edessä vapaa viikonloppu ja sää ennustuskin lupasi aurinkoisia päiviä, joten mitä sitä suotta harmittelemaan.
 
 
Perjantaina olin hakenut kauan odottamani siemenketjukirjeen postista, joka olikin itseasiassa jo laatikon muodossa. Säästin jännityksen lauantai aamuun ja olinkin jo melko täpinöissäni, kun vihdoin ja viimein sain avata aarrelaatikon. Yllätys oli melkoinen, levitin pöydälle kaikki kymmenen kirjettä, jotka sisälsivät toinen toistaan ihanampia siemeniä. Minusta oli ihanaa lukea muiden jättämiä tervehdyksiä, jotka tekivät sisällöstä henkilökohtaisemman. Päätös oli erittäin vaikea, mutta lopulta keräsin kokoon kukkien siemeniä, jotka kylvän suureksi ryhmäksi lammen rantaan. Samalla siivosin oman siemenlaatikkoni ja laitoin kiertoon siemeniä, joiden ajattelin tuovan iloa vielä muillekin.
 
Päivän edetessä aurinko houkutteli minut pihalle siivoamaan terassia talven jäljiltä. Muutaman tunnin aherruksen jälkeen terassi oli kokenut muodonmuutoksen pikku miehen avustuksella ja saimme nauttia ensimmäiset terassikahvit jätskien kera. Itse asiassa juutuin sohvalle istuskelemaan pidemmäksi aikaa ja lukemaan kirjastosta raahattuja kirjoja pikku miehen hävittyä omiin leikkeihinsä. Eikä harmituksesta ollut enää tietoakaan, oikeastaan kotoilu-päivä tuntuikin juuri täydelliseltä.

 
Samalla tuli ladattua tablettiin Klingelin uusi ilmainen e-kirja, Puutarhan ja Parvekkeen hyötykasvit ja trendit. Vaikka olenkin perinteisen painetun kirjan ystävä, niin täytyy myöntää, että tabletista oli oikeastaan ihan mukava selailla kirjaa. Nyt kirja kulkee kätevästi tabletin mukana reissuilla. Kirjasta löytyi paljon hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä kauniiden kuvien kera. Sivustolta löytyy myös hyötykasvikalenteri ja paljon muuta mielenkiintoista luettavaa. Voinkin hyvin samaistua kirjan kirjoittajan Birgit Schattlingin mietteeseen " puutarhanhoito tekee onnelliseksi, vapauttaa stressistä ja tuo mielenrauhaa". Luulen, että tulen palaamaan kirjaan useamman kerran kesän aikana. Kirjaan pääset tästä.
 

Vaikka viikonlopun suhteen oli toisenlaiset odotukset, niin eihän tämä aika kuitenkaan hukkaan mennyt. Oikeastaan sain paljon aikaiseksi ja pääsinkin jonkinlaiseen messufiilikseen lukemalla muiden ihania messupostauksia Helsingistä takapihamme terassilta.
 
 
 * blogiyhteistyö Klingel
 
 
Mukavaa alkanutta viikkoa!
 
 
 
Mari Marjamäki



12 kommenttia:

  1. Mukavahan sitä oli pihalla puuhastella, kun sää suosi!

    VastaaPoista
  2. Nyt ovat säät suosineet:) Siemenketjukirjeet ovat ihan huippu! Muistan kun omani saapui aikoinaan, hetikö joulu olis ollut. Todella vaikea päättää mitä ottaa, ettei mene hamstrauksen puolelle ;) Kaikkia ei edes tunnistanut nimen perusteella, eikun googlettaan vaan miltä kukka näyttäisi. Siinä puuhassa ilta vierähti rattoisasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siemenketjukirjeen sisältö tosiaan yllätti! Paljon erilaisia siemeniä, osa oli ihan uusia tuttavuuksia. Hamstrausta oli vaikea välttää, mutta laitoin runsaasti omasta varastosta ylimääräisiä siemeniä eteenpäin. Kertakaikkisen ihana idea!

      Poista
  3. Mukava paketti ja varmasti on ollut vaikea tehdä valintaa! Kaunis terassi ja nythän se terassikausi vasta alkaa, paljon ihania hetkiä on vielä edessä kesällä :) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Terassilla on mukava viettää aikaa pitkän talven jälkeen. Siemenpaketti oli ihana yllätys, paljon uutuuksia ja ihanuuksia. Ehkäpä mukavinta oli kuitenkin antaa omia siemeniä eteenpäin muiden iloksi.
      Aurinkoista viikkoa sinulle!

      Poista
  4. Viikonloppuna sää helli tosiaan ja varmaan oli mukavampaa olla kotoilemassa kuin väentungoksessa ja siemenpaketti kruunasi, tosi kiva varmaan sitä oli availla :D. Minäkään en messuille mennyt/päässyt, mutta blogikavereiden postausten kautta monta kuvakulmaa messuista pääsin näkemään ja siitä olen iloinen.

    Ihanaista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olinkin unohtanut ahdistavan väentungoksen, se taitaa olla ainut asia jota inhoan messuilla. Onneksi muiden blogeista näki paljon kuvia messuista, se toi pikkuisen lohdutusta.
      Ihanaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  5. Kauniilta ja viihtyisältä näyttää terassillanne! Oikein mukavia touhuja on kuulunut viikonloppuusi. Ja tuo siemenkirje kyllä varmasti kruunasi kaiken, sen saapuminen oli itsellenikin viikon kohokohta. Hauskaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Kiitos Tiiu! Nyt on kiva istuskella terassilla ja nauttia keväästä. Siemenkirje oli aivan ihana yllätys, olinkin odottanut sitä. Laitoin itseni suoraan kakkos kierrokselle.
    Aurinkoista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  7. Kiva kun käväisit moikkaamassa. Tulin kurkistamaan blogiisi, täällä näyttäisi olevan paljon mielenkiintoista luettavaa ja kauniita kuvia, jatkan vanhempien juttujen lukemista, mutta nyt pitää kiiruhtaa töihin. Painan vielä LUE-nappia. Terkuin Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tulit vastavierailulle ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi!
      Mukavaa työpäivää!

      Poista

Kiitos kommentistasi!