torstai 24. maaliskuuta 2016

 
 
Viime viikonloppuna kävimme pikavisiitillä mökillä, lähinnä tarkistamassa ovatko tilukset vielä kunnossa. Haaveeni päästä tulevana pääsiäisenä puutarhahommiin taitavat vielä siirtyä eteenpäin. Kuten kuvastakin tulee selväksi, lunta on vielä paljon.
 
 
Mutta kuusiaidan juurelta lumi oli jo sulanut sen verran, että pääsen varmasti sen kimppuun. Kuusiaidan leikkaaminen onkin todella työläs homma.  Viime vuodesta viisaampana, suoritan leikkauksen useampana päivänä. Silloin vedin sinnikkäästi koko aidan muutamassa tunnissa kuntoon, tosin isäni avustuksella. Mutta kädet tulivat todella kipeiksi. Kuusiaidalla on pituutta lähes 50 metriä ja korkeutta pari metriä, joten hommaa riittää moneksi päiväksi. Vaikka aidan leikkaaminen on työlästä, niin muuta hoitoa aita ei sitten kaipaa enää tänä vuonna. Melko vaatimaton kaveri!
 
No, olisihan niitä muitakin hommia puutarhassa kasvihuoneen kunnostusta, puutarhavajan siivousta, marjapensaiden leikkausta ja mökissä verhojen vaihtoa, ikkunoiden pesua... jätetään ne toiseen kertaan, sillä kuusiaita on  ensimmäisenä työlistassa.
 
 
            


 

Näiden kuvien myötä toivotan aurinkoista ja työntäytteistä pääsiäistä!

10 kommenttia:

 1. Nautiskellaan Pääsiäisestä ja herkutellaan pihahommilla! Siis aurinkoista ja mukavaa Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Teillä onkin komea kuusiaita. Siinä ainakin kädet väsyy, kun noin pitkää aitaa leikkaa.
  Toivotaan, että aurinko vihdoin tulee esiin ja vieläpä lämmittäen. Oikein hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Toivotaan kauniita ilmoja pääsiäiseksi, jotta malttamattomat puutarhurit pääsevät ulos hommiin!

   Poista
 3. Kiitos. Seitsemässä vuodessa siitä on tullut jo komean kokoinen ja komistuu vielä vuosi vuodelta.

  VastaaPoista
 4. Hoidettu kuusiaita on kyllä komea näky, autoillessa ihailen aina hienoja leikattuja kuusiaitoja. Niissä on kova työ, mutta ovat sen väärti. Lumi sulaa nyt kohisten, vähän aurinkoa ja se on tiessään. Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Cheri! Kuusiaidat ovat kauniita, niin talvella kuin kesälläkin. Yhden viikonlopun kun uhraa kuusiaidalle, niin lopun vuotta saakin ihastella sen vehreyttä.

  VastaaPoista
 6. Minä ajattelin, että meillä on Lapin jälkeen eniten lunta mutta näkyy sitä olevan teillä myös.
  Onneksi kuusiaitaa ei tartte usein huoltaa!
  Ja onneksi sulla on taito leikata!

  VastaaPoista
 7. Täytyy myöntää että olin aluksi todella epävarma ja arka leikkaamaan aitaa, mutta nyt se sujuu jo rutiinilla. Toivottavasti ensi viikon lämpimät ilmat sulattavat loput lumet pois.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!