torstai 3. maaliskuuta 2016

Vihervuosi 2016

Tiesitkö, että tänä vuonna vietetään viidettä valtakunnallista vihervuotta? Itse törmäsin tähän teeman vasta tänä vuonna. Se on ollut viime aikoina jonkin verran otsikoissa niin televisiossa ja lehdissä. Joten kiinnostuin tästä aiheesta ja kävinkin heti netistä hakemassa tietoa lisää. Tästä aiheesta siis löytyy omat nettisivut : www.vihervuosi.fi ja näyttää olevan myös Face Bookissa.

 
Vihervuoden tarkoituksena olisi innostaa yksittäisiä ihmisiä, järjestöjä, yrityksiä toimimaan paremman ja viihtyisämmän elinympäristön puolesta. Teemavuosi on kaikille avoin, joten jokainen voi osallistua siihen ja kaikki tapahtumat kerätään yhteiseen tapahtumakalenteriin.

Sitten aloinkin miettiä, miten voisin osallistua kyseiseen vihervuoteen. Pääteemana on kestävä Suomalainen maisema ja alateemoina mm. kaupunkiviljely ja lähiruoka. Aiheethan ovat mielenkiintoisia. Teemavuotta voisi viettää järjestämällä talkoita, istutustapahtumia, kaupunkiviljelmiä, puutarhakävelyitä. Itse en kuulu mihinkään seuraan tai järjestöön, jotka voisivat hyödyntää tätä teemavuotta. Joten täytyy miettiä tätä ruohonjuuritasolla.

Järjestäisinkö omat kevättalkoot puutarhassani, veisinkö laitoksessa asuvan sukulaiseni ystävineen puistoon retkelle, järjestäisinkö perennojen vaihtotorin  omalle pihalleni, vai järjestäisinkö lapseni luokalle kesäkukkien istutustalkoot. Entäpä, järjestäisinkö oman kaupunkini tai asuinalueeni Avoimet Puutarhat-päivän, tai valokuvakilpailun blogissani?Näitä pitää vielä miettiä. Jos itse en saa järjestettyä mitään, niin vihervuoden tapahtumakalenterista voin seurata tapahtumia jonne mennä.


Nyt kysynkin teiltä lukijoilta, onko vihervuosi teille tuttu ja aiotko osallistua siihen jotenkin?

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, enpäs tiennyt tällaista vuotta vietettävän. Ruusunmekossa on suunnitelmana osallistua Avoimiin puutarhoihin ja pelargonipäivästäkin haaveillaan. Toivottavasti sinun vihervuodestasi tulee antoisa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavat suunnitelmat sinulla mielessä. Oma puutarhani ei ole vielä siinä kunnossa,että voisin avata sen muille. Ehkä vielä jonain vuonna sitten.

   Poista
 2. Ihan uutta tietoa vihervuodesta tuli kyllä tännekin päin. Avoimiin puutarhoihin olisi tarkoitus käydä vierailemassa, jos vain mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko vähän vihervuodesta on ollut tiedotusvälineissä, tai sitten olen elänyt liian tiiviisti omassa kuplassani. Minäkin aion käydä tutustumassa avoimiin puutarhoihin.

   Poista
 3. Vihervuosi-sanaan törmäsin, tosin siihen en enemmin ole paneutunut vielä! Kummityttö (hortonomi) viime syksynä vihersyksyä vietti vieraillessaan päiväkodilla alekukkasipuleiden kanssa, lasten kanssa yhdessä ne kaikki maahan laittoivat! Edullinen ja lapsille varmaan mielenkiintoinen juttu ja kummitytölle hyvä mieli, paras palkinto siis! Vihervuoteen paneudun ja uskon että joihinkin tapahtumiin osallistun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo oli hyvä idea toteuttaa lasten kanssa, jospa sieltä jokunen pikku-viherpeukalokin innostuisi puutarhanhoidosta! Nyt vain tarkkailemaan lähiseudun tapahtumia!

   Poista

Kiitos kommentistasi!