perjantai 2. joulukuuta 2016

Tonttuilua

 
Viime päivät ovat olleet kiireisiä, jouluiset puuhat ovat hiipineet lähes joka päiväisesti arjen pyörityksen mukaan. Keittiö on muistuttanut enemmänkin joulupukin pajaa kuin itse keittiötä.  Neulasia ja paperin paloja löytyy joka nurkasta innokkaiden puuhailijoiden jäljiltä, mutta onneksi perusteellinen joulusiivous on edessä päin, sillä roskia on vielä tulossa ja paljon.
 
 
Tyttären voimistelu harrastuksen  myötä olen saanut osallistua heidän joukkueensa toimintaan, toisin sanoen varainkeruuseen. Joukkueen joulumyyjäis-pöydälle väkersin kransseja, jotka ilokseni menivät kaupaksi. En kuitenkaan saanut vielä tarpeekseni pistelevistä havuista, sillä talon nurkalla odottaa vielä pussillinen havuja  ja päässä mielettömiä ideoita toteutettaviksi.
 

Olen varmasti ollut edellisessä elämässäni tonttu, en se joka hiiviskelee ikkunoiden alla, vaan se joka ahertaa joulupukin pajassa yötä päivää. Ehkäpä se väsymätön innostukseni jouluun kumpuaakin sieltä. Edellisen pajan sulkeuduttua aukeaa aina uusi paja uusine ideoineen, kunpa tätä voisikin tehdä työkseen.

 
Joulukranssien valmistuttua perustin korttipajan, joka avautuu aina pikku-miehen päiväunien aikaan. Tänä vuonna tein poikkeuksen värien suhteen, joulunpunainen väri vaihtui pitkän harkinnan jälkeen mustaan. Enkä vieläkään ole varma sen sopivuudesta jouluun. Matkan varrella kortti-ideoita on tullut pilvin pimein lisää toteutettaviksi ensi vuotta varten.


Sateisten päivien jälkeen satoi rauhoittava lumi.  Hektisen viikon jälkeen päädyimme mökille rentoutumaan. Hirsiseinien suojissa nukuimme viikon univelat yhdessä yössä. Ennen kotiin paluuta, kävin vielä lasten kanssa ihmettelemässä metsän hiljaisuutta.
 

Yöllä satanut lumi muistutti tomusokeria, joka oli siivilöitynyt kuusten lävitse alas, jääden puolukan lehtien päälle lepäämään. Myös muurahaispesä oli saanut valkoisen kuorrutteen. Pikkumies ei uskaltanut tulla katsomaan hiljaista muurahaispesää, vaikka vannoin niiden nukkuvan sikeää unta.


Uuden viikon kohokohdaksi voisi mainita joulukuun alkaminen. Vihdoin ja viimein lapset saivat avata kalentereistaan ensimmäiset luukut. Tonttumaisen lapsellisesti halusin ilahduttaa karvakuonoamme tekemällä sille oman joulukalenterin tyhjistä wc-paperihylsyistä.  Karvainen ystävämme ilahtui yllätyksestä silmin nähden, löytyihän rullan sisältä pienen repimisen jälkeen lemppari herkkuja.

Herkuista puheenollen, kohta on sen aika kun voin etsiä mummun salaisen piparireseptin ja julistaa joululeipomon avatuksi, samalla keittiömme saisi palata takaisin omaan rooliinsa ja lattiat peittyisivät tällä kertaa jauhosta.

 Ihania tonttumaisia puuhia siis vielä luvassa. Heh, taisin keksiä lopultakin mitä minusta tulee isona, no tonttu tietenkin. Talvella joulutonttu ja kesällä puutarhatonttu!



Mari Marjamäki





16 kommenttia:

  1. Ihania kransseja olet tehnyt,en ihmettele että menivätkin kaupaksi. Kun katselen noita mustapohjaisia korttejasi, jotenkin niistä välittyy joulunarvokkuus,sillä tuntuu että kaikki kirkas, krääsä jne vie korteistakin sen oikean sanoman pois.Ja toki karvakuonotkin tarvitsevat omat herkut. Mukavaa viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hienoa, että löysit korteistani joulun sanoman, olin ilmeisesti turhaan huolissani väri valinnastani.

      Poista
  2. Aivan ihania joulukortteja. Yksinkertainen ja oivaltava idea. Muustaisinkohan nuo ensi jouluna? Täytyy tallentaa idea, kiitos. Muutenkin jotenkin tosi mukava postaus. Täynnä tohinaa ja touhua, mutta silti myös tasapainoa ja levollisuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Pidän yksinkertaisista kortti-ideoista, noiden tekeminen oli todella helppoa. Tarvitaan vain korttipohjia ja ääriviiva tarroja. Kiireestä huolimatta tarvitsen hetken aikaa rauhoittumiselle ja metsä tuntuu olevan se paras paikka siihen.

      Poista
  3. Kauniita kransseja ja upeita joulukortteja. Minullakin ulkona odottaa saavillinen havuja kranssia ja muita havutöitä odottamassa.
    Ihanaa viikonloppua ja joulunalusaikaa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Havutöillä on mukava aloittaa joulun odotus.

      Poista
  4. Ihania kaikki! Kiva idea tuo jolukalenteri karvakamulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi! Karvakamu on oppinut jo joulukalenteri-sanan merkityksen :)

      Poista
  5. Tästä postauksesta tuli kiva jouluinen tunnelma :) Hienon näköisiä kortteja olet tehnyt! Ja hauska idea toi karvakuonon kalenteri, oikein tyylikkäästi toteutettu. Mukavaa joulun odotusta sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Karvakuonokin on ollut todella tyytyväinen kalenteriinsa :)

      Poista
  6. Niin mukava jouluinen postaus. Kauniit kortit ja kauniit kranssit. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa.

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus! Mikäs sen parempaa kuin keittiö joka muistuttaa joulupukin pajaa. :)
    Kranssit ja kortit ovat todella kauniita ja inspiroivia. Tunnelmallista joulunalusaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Työhuoneelle olisi kyllä tarvetta, erityisesti näin joulun alla. Mukavaa joulun odotusta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!