maanantai 11. helmikuuta 2019

Kevättä kohden

 
Heippa jälleen! Puutarhurin blogissa on ollut hiljaista jo pidemmän aikaa. Mutta nyt on sen aika herätä talviunesta ja virittäytyä kevään odotukseen. Monissa blogeissa jo odotellaan kovin kevättä ja innokkaimmat ovat  kylväneet ensimmäiset siemenet multiin. Ja niin myös täälläkin odotellaan malttamattomina kevään tuloa ja ensimmäisiä kylvöksiä.


 
Virittäydyn odotukseen viime kesäisillä kuvilla puutarhastani. Se luo hieman toivoa näiden hankien keskeltä, joiden sulaminen tuntuu kestävän ikuisuuksia. Toisaalta, viime päivinä on ihan oikeasti tuntunut siltä, että ollaan menossa kevättä kohden. Ränneistä tippuu vettä ja kulkuväylät muuttuneet lumen sijasta sohjoksi, tätä ollaan niin odotettu.

 
Yksi selvä keväänmerkki on kauppoihin ilmestyneet siemenhyllyt. Varovasti olen tutkinut niiden valikoimaa, löytyisikö jotain ihania uutuuksia. Mutta ennen suurempia hankintoja on tehtävä siemenlaatikon siivous ja jonkin asteen kylvösuunnitelma.
 
 
Toinen selvä keväänmerkki on tulppaanit. Ne oikeastaan aloittavat kevään odotuksen ja kuuluvat olennaisesti tähän lopputalveen. Kannan näitä kotiini, jotta voin lumoutua niiden kauneudesta ja unohtaa edes hetkeksi jättimäiset lumihanget.
Päivien pidentyessä, tunnen itseni jälleen energisemmäksi ja tuntuisi kuin päiviin olisi tullut muutama lisätunti. Sen vuoksi aikaa on jäänyt haaveiluun ja suunniteluun. Suurempia linjauksia olen raapustellut paperille saakka, nähtäväksi jää, mikä niistä toteutuu. En ota niistä kuitenkaan suurempaa painetta, tehdään se mikä jaksetaan ja jatketaan sitten ensi vuonna.
 
 
 
 
Vaikka mieli laukkaa jo pitkällä kesässä, pitää ottaa silti ihan rauhassa ja ottaa ilo irti loppu talvesta. Ties milloin saadaan seuraavaksi nauttia satumaisen kauniista lumen ihmemaasta.
 
 
Mukavaa alkanutta helmikuuta
 
 
 
 
 
 
Mari Marjamäki


 
 
 


8 kommenttia:

 1. Kiva taas kuulla sinusta ja kyllä näistä lumisista talvista on nautittava, ei sitä tosiaan tiedä milloin on tällainen talvi. Minäkin olen siemeniä vähän rapistellut mutta en vielä kylvää . Mitään ei kyllä pitänyt tänä keväänä perennoja ainakaan laittaa kylvöön, mutta kuinka tässä taas käy . Ihania kuvia olet laittanut näytille. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila 😀 Täällä ollaan taas, innolla ottamassa kevättä vastaan. Minäkin vielä odottelen vähän aikaa, ennenkuin annan itselleni luvan aloittaa kylvöpuuhat.

   Poista
 2. Mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa. Itsekin olen ollut vähemmillä postauksilla näin talvisaikaan, mutta kevään tulo vaikuttaa kyllä virkistävästi myös blogikirjoittamiseen. Ihania kevätkuvia ja onhan siinä myös kaunis talvinen kuva laukasta. Hyvää ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Talvisin bloggailu tosiaaan jää vähemmälle. Mutta on jälleen ihana palata takaisin tänne blogimaailmaan.

   Poista
 3. Ihania kuvia. Mukava että olet palannut blogin pariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Vaikka pieni tauko bloggailusta teki hyvää, olen niin innoissani paluusta tänne takaisin.

   Poista
 4. Ihanan kesäiset kuvat. Tässä pitää itsekin välillä malttaa mielensä, kun ulkonakin on jo varsin keväiset kelit, että nyt edetään vasta talvessa. Mutta kyllä kevät pian on ovella, välillä tehnyt mieli jo etsiä ensimmäisiä piippoja räystään alta lumen sulaessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, täytyy tosiaan malttaa vielä, nyt on vasta helmikuu ja talvenhan se on. Lumet ovat saaneet viime päivinä kyytiä, että piippoja voi alkaa jo kohta etsimään.

   Poista

Kiitos kommentistasi!