tiistai 6. helmikuuta 2018

Arvonnan voittaja


Nyt on vihdoin ja viimein aika julistaa voittaja arvonnassani, joka päättyi viikko sitten. Arvontaan sai osallistua kertomalla kylvösuunnitelmistaan ja löytyykö sieltä jotain uutuuksia. Vastauksianne oli todella mielenkiintoista lukea. Itsellänikin on suunnitelmat vielä tekemättä, kuten monella muullakin vastaajalla. Kuvastoja sen sijaan oltiin luettu ahkerasti ja muutama oli tehnyt joka keväisen siemeninventaarion, kuten Between. Piparmintulla olikin hauska tapa jakaa pussukat kyllä, ei ja ehkä pinoihin, tätä ideaa taidankin itsekin kokeilla. Sen jälkeen onkin helppo suunnitella kylvöjä. Itse aloitan esikasvatuspuuhat vasta lomareissun jälkeen maaliskuussa, nyt mielessä on ollut muut asiat kuten Mamma A:llakin, jonka ajatukset ovat tiukasti opiskelujen merkeissä.

Viime keväänä en suuremmin mitään suunnitelmia tehnyt avomaan kylvöjen suhteen vaan toipilaana kävin heittämässä siemenet maahan ja toivoin parasta. Ja ihan hyvä siitä tulikin ilman paperille kirjattua suunnitelmaa. Ehkäpä parhain neuvo onkin Hilda Hessulla niille, jotka eivät tee suurempia suunnitelmia; mennään tunteen mukana. Tätä tunnetta yritän tosin välttää kaupan siemenhyllyjen edessä, siinä kohtaa täytyisi olla se suunnitelma, jota noudattaa. Joukossa oli myös innokkaita puutarhureita, joilla oli jo selvät suunnitelmat valmiina kuten Tiiulla, joka aikoo muun muassa kokeilla ensi kertaa kyssäkaalin kasvatusta. Kyssäkaali onkin minun suurta herkkua ja taitaa muutama siemenkin löytyä omien kasvatuskokeilujen jäljiltä. Kivipellon Sailalla onkin jo kaikki valmiina, suunnitelmat ja siemenetkin taitaa olla jo suurilta osin hankittu, minä sitten ihailen Sailan suunnitelmallisuutta, se näkyy myös hänen upeassa puutarhassaankin. Kati Kainulaisen kokeilut painottuvat erilaisiin tomaattilajikkeisiin ja Riitti kokeilee joka vuosi jotain uutta syötävää. Itsekin taidan kokeilla tänä vuonna erilaisten papujen kasvatusta, onhan papu vuoden vihannes.

Eniten kokeiluja tänä vuonna tekee Taru, jota jo jännittää miten hänelle käy suuren taimimäärän kanssa. Ihanaa innostusta ja siementen hamstrausta, joka kuuluu tähän "tautiin". Taru kysyikin, että olisiko mahdollista kierrättää/vaihtaa siemeniä ketjukirjeitse tai jotenkin muuten. Tätä asiaa olenkin itsekin usein miettinyt, kun olen katsellut siemenvarastoani. Ja itse asiassa juuri viime viikolla lähti ensimmäinen siemenketjukirje matkaan Kukkia ja koukeroita blogin Tuulikin toimesta. Nyt jännityksellä odotan kirjettä postilaatikkooni. Jääkin nähtäväksi, miten ketjukirje tulee toimimaan ja tuleeko sille mahdollisesti jatkoa. Saaristo puutarhalla on varsin mielenkiintoinen kesä edessä uuden kasvihuoneen kanssa. Kasvari mahdollistaa monen lämpöä vaativat kasvin kasvattamisen,  joten mielenkiinnolla seuraan mitä saariston kasvarissa kasvaa ensi kesänä. Ehkäpä mielenkiintoisin kasvatustapa on Annika Jokisella, joka kasvattaa parvekkeellaan vesiviljelyjärjestelmän avulla hyötykasveja. Tämä systeemi herätti mielenkiintoni, joten on ihan pakko tutustua aiheeseen paremmin ajan kanssa, jospa itsekin innostuisi kokeilemaan tätä mielenkiintoista systeemiä.

Kiitokset kaikille osallistujille ja kiitokset inspiroivista kommenteista, näitä oli mukava lukea. Mutta sitten asiaan. Tämän arvonnan voittaja on ...............................ja lapussa lukee...Saaristo puutarha. Onneksi olkoon! Lähetätkö sähköpostiosoitteesi niin saadaan paketti lähtemään.
 
 
Mukavaa alkanutta helmikuuta kaikille!
 
 
 
 
Mari Marjamäki
 
 
15 kommenttia:

 1. Onnea voittajalle!
  Kiva yhteenveto, josta itse asiassa sain muutaman vinkin omaan käyttöön. Tuo tunteella kylväminen voi hyvinkin olla ihan pätevä vaihtoehto. Varsinkin, kun esimerkiksi hyötykasveja viljelemällä pienellä tontilla harvoin pääsee mihinkään taloudellisesti merkittäviin tuloksiin.
  Tuulikin siemenkirje on jo matkalla. Sinä taisit olla listalla puolivälissä,mutta pian se sinulle tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvonnan kommentit olivat niin mielenkiintoisia, että oli ihan pakko tehdä niistä yhteenveto. Mukavaa että sinäkin sait sieltä uusia vinkkejä.
   Odotan jo kovasti siemenkirjettä postilaatikkooni.

   Poista
 2. Onnea voittajalle! Voi että, en tiennytkään tästä ihanasta arvonnastasi kun olen aina niin hidas kaikessa. Hyvältä kuulostavat nuo ihmisten suunnitelmat. Minullakin on jo siemenet hankittuna ja fiiliksellä mennään :) En millään malttaisi enää odottaa. Minusta on kiva tilata siemenet kokeeksi joka vuosi eri paikasta, tänä vuonna hyötykasviyhdistykseltä. Menenkin nyt lukemaan mitä siemeniä itse aiot kylvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, että arvonta meni sulta ohitse. Minäkään en millään malttaisi enää odottaa. Tänä vuonna yritän hankkia mahdollisimman vähän siemeniä ja yritän päästä vanhoista eroon.

   Poista
 3. Hauska yhteenveto postauksesi kommenteista, tätä oli mukava lukea :)
  Onnea voittajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Tästä löysin itsekin uusia vinkkejä.

   Poista
 4. Tosi hauska yhteenveto! Onnea voittajalle ja mukavia talvipäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ooo! Sattuipa hyvä arpaonni! Olen katsellut noita syötäviä kukkasia ja ruukkupuristinta sillä silmällä jo jonkin aikaa... :) Lähetin sinulle kutsun googlen hangoutsilla, jos vaikka lähetän osoitteeni sinne.

  Ja ihana yhteenveto! Sain tästä pari blogia seurattavaksi. Hauska nähdä miten erilaisia tapoja ihmisillä on kasvattaa hyötykasveja puutarhassa tai parvekkeella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä tuo hangoutti ei toimikaan tähän ihan hyvin. Joten minut tavoittaa myös osoitteesta saaristopuutarha @ gmail.com. :)

   Poista
  2. Onnea vielä! Toivottavasti paketti on mieleinen ja kohta pääset väsäämään itse ruukkuja.

   Poista
 6. Harmi että arvontasi oli mennyt minulta ohi. Siemenketjukirjettä minäkin odotan innokkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, että arvonta meni sinultakin ohitse. Mukava kuulla että sinäkin osallistut ketjukirjeeseen. Minäkin odotan sitä jo kovasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!