maanantai 22. tammikuuta 2018

Kuusi kuvaa kesästä

Tällä hetkellä ulkona paukkuvat pakkaset ja kuura koristaa paljaiden puiden oksia, nyt on hyvä hetki muistella vielä viime kesää kuuden kuvan kera. Puutarhahetki-blogin kirjoittaja Tiiu sekä Multaa ja mukuloita-blogin Piparminttu haastoivat minut tähän ihanaan haasteeseen.
 
Ihanin muisto viime kesästä on se yksi täydellinen päivä, jolloin satuimme viettämään vapaa päiväämme mökillämme, aurinko paistoi suloisen lämpimästi, perhoset tanssivat puutarhassani ja sain erikoisen ystävän.
Loppukesästä, punahattujen avauduttua odotan malttamattomana perhosten vierailua, viime kesänä olin jo luopua toivosta, kun tiemme eivät koskaan kohdanneet. Kunnes silloin yhtenä täydellisenä loppukesän päivänä, puutarhassani leijaili kymmeniä siivekkäitä kaunottaria. Voih, miten rakastankaan tuota kuvaa kahdesta kinastelevasta perhosesta punahatun päällä.
Päivä oli mitä mainioin myös tyrnien keruuseen. Marjat olivat sopivan kypsiä kerättäväksi, eikä lehdetkään varisseet ämpäriin roskastamaan marjoja. Vuosi vuodelta satoa tulee enemmän ja enemmän, tämä vuosi oli ehdottomasti ennätys vuosi puutarhan marjojen suhteen.
 
Tyrnien keruu on ehkäpä epämieluisin puutarhapuuha, mitä tiedän. Siitä huolimatta haluan kasvattaa näitä piikikkäitä pensaita ja nauttia niiden kirpeistä marjoista. Senpä vuoksi valmistaudun aina henkisesti piikkiseen urakkaan hyvissä ajoin. Sinä päivänä huomioni kiinnittyi piikkien sijaan ystävälliseen sudenkorentoon, joka istahti vähän väliä olkapäälleni tervehtimään tyrnejä poimiessani. En halunnut häiritä korentoa, vaan istahdin itsekin tuolille ällistelemään pientä ystävääni.
Auringon lämmittäessä viilenevää iltaa, siivosin kasvihuoneesta kesän pois. Vaahteravanhuksen alimmat lehdet olivat saaneet jo ensi kosketuksen syksystä ja värjäytyneet heleän keltaisiksi, poimin sen oksia kasvihuoneen pöydälle koristamaan. Olo oli jotenkin haikea, onhan lehtien kellastuminen ensimmäisiä syksyn merkkejä.
 
 
Seuraavana päivänä olikin jo kotiin lähdön aika. Vielä viimeisen kerran kävin ihastelemassa auringossa kylpevää puutarhaani, sillä tiesin, että ensi kerralla mökille tultaessa tämä kukkaloisto olisi muisto vain. Nyt vasta jälkeenpäin tajuan, kuinka ihana päivä tuo olikaan. Kiitos Tiiua ja Piparminttu, kun sain muistella tuota täydellistä kesäpäivää vielä kerran.
 
 
Haaste on kiertänyt jo jonkin aikaa blogeissa, joten en haasta tällä kertaa ketään. Mutta halutessasi voit napata tämän ihanan haasteen ja muistella vielä kerran viime kesää.
 
 
Mukavaa alkanutta viikkoa!
 
 
Mari Marjamäki

20 kommenttia:

 1. Kauniita muistoja kuvien kera ja onneksi kevättä kohden jo mennään.
  Mukavaa maanantaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther! Onneksi tosiaan mennään jo lujaa kohti kevättä ja valoa!

   Poista
 2. Nyt onkin mitä sopivin hetki palata mieluisiin ja muistorikkaisiin hetkiin puutarhassa kauniiden kuvien kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin viimeiset hetket muistella viime kesää, kohta on kevättohinat päällä eikä silloin ole aikaa muisteloihin.

   Poista
 3. Ihana postaus, muistuttaa parhaista kesäpäivistä :) Ja hienoja perhoskuvia. Viime kesä oli tosiaan perhosten kannalta niukka, joten voin vain kuvitella kuinka niiden saapuminen on ilahduttanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu haasteesta! Perhosia ei paljoa näkynyt viime kesänä, tuo olikin ainut päivä kun sain ihailla niiden lentoa puutarhassani. Toivottavasti ensi kesä olisi lämpimämpi myös perhosten kannalta.

   Poista
 4. Ai, että, miten lämmittää pakkasiltana katsella näitä ihania kesäkuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between, minullekin tuli niin aurinkoinen olotila :)

   Poista
 5. Oi miten upeita kesämuistoja ja valoa, perhosia ja sudenkorento kaverinasi! Olen samaa mieltä, tyrnien poiminta ei ole kivaa vallankaan jos on atopiahaavoja käsissä, mutta keruu kannattaa silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Tyrnien poiminta on ihan hirveää, voin vain kuvitella miltä se tuntuu atopiahaavojen kanssa, voi apua!!! Mutta siitä huolimatta keruu kannattaa, niitä on kiva popsia hieman jäisinä pakastimesta.

   Poista
 6. Voi miten kauniita kuvia♥ Näiden katselu kyllä mukavasti lämmittää talvivilakoilla:)

  VastaaPoista
 7. Kyllä se kesä sieltä tulee pikkuhiljaa.
  Nyt pitää nauttia talvimaisemista.
  p.s. oletko osallistunut blogissani arvontaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkaansa, nyt täytyy nauttia vielä talvesta.

   Poista
 8. Ihania kuvia ja muistoja! Kesäkuvia on hauska katsella talvella ja haaveilla tulevasta kasvukaudesta. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu haasteesta! Tämä oli mukava haaste, tiesin heti mitä kuvia laittaisin tähän sarjaan.

   Poista
 9. Ihana oli sinulla kesäpäivä ja sitä oli ,mukava kanssasi muistella.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!