Puutarhan vuosi

Puutarhassa tapahtuu ympäri vuoden asioita. Kaikki alkaa keväästä ja päättyy syksyllä sadonkorjuuseen. Mutta sen jälkeenkin on vielä elämää ja puuhaa niin sisällä kuin ulkona puutarhassa. Tänne olen koonnut muistilistaa sekä ajankohtaisia asioita kuukausittain. Päivitän listaa sitä mukaan kun kuukaudet vaihtuvat.Helmikuussa

Helmikuussa kasvit vielä nukkuvat talviunta, mutta puutarhuri heräilee jo kevääseen. Siemenkuvastoja, suunnitelmia, itujen kasvatusta... mitä muuta keskellä talvea voi puuhailla

Maaliskuussa

Kevät alkaa kolkuttelemaan ovella, aurinko paistaa ja päivät pitenevät. Puutarhurin on aika valmistautua kylvötöihin. Ulkona puutarhassa on vielä hiljaista, mutta sisällä alkaa tapahtumaan.

Huhtikuussa

Huhtikuussa aurinko alkaa lämmittämään ja lumet alkavat sulaa. Sisällä esikasvatus puuhat jatkuvat ja ulkonakin alkavat kevät työt. On koulintaa, kylvämistä, leikkaamista, haravoimista... myös kevätmessuillekin pitää ehtiä.

Toukokuussa

Toukokuu on tohinaa täynnä, tämä on vuoden kiireisin kuukausi. Puutarhassa avautuu päivittäin uusia kaunottaria ihailtavaksi ja töitäkin pitäisi ehtiä tekemään. Siemenkylvökset jatkuvat ulkona kasvimaalla, kasvihuonekin saa uudet asukkaat ja nurmikkoakin pitäisi leikata. Puuhaa siis riittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!