torstai 16. helmikuuta 2017

Lapin tuliaisiaEi, kuva ei ole puutarhastani vaan viime viikkoiselta Lapin reissultamme Rukalta. Viikko vierähti perheen kanssa lasketellen ja rentoutuen arjen pyörityksestä. Toiminnallinen viikko Lapin mahtavissa maisemissa toi pakollisen irtaantumisen myös somesta, olenkin malttamattomana odotellut sopivaa iltaa, jolloin saan rauhassa lukea muiden kuulumisia blogeista.
 Olemme jo useana vuotena käyneet Rukalla ennen ruuhkaisia sesonkeja, jolloin rinteissä on tilaa lasketella eikä tarvitse hissijonoissa seisoskella. Tänä vuonna ilmatkin suosivat meitä, tuntuikin hassulta, että kotona Länsirannikolla paukkuivat pakkaset samaan aikaan, kun nautiskelimme upeista ulkoiluilmoista Pohjoisessa.

 
Tänä vuonna kokeilimmekin uutta matkustustapaa puuduttavalle ajomatkalle, matkustimme yöjunalla Tampereelta Rovaniemelle. Ajatuksena oli välttää takapenkkiläisten kinailut ja nukkua levolliset yöunet junassa heräten aamulla pirteänä Pohjoisessa. Herkkäunisena en saanut nukuttua silmällistäkään huojuvassa junassa ja seuraava päivä menikin ihan tokkurassa. Aamulla Rovaniemen asemalla ajattelin jo seonneeni ja luulin saapuvamme väärälle asemalle, sillä meidän lisäksi junasta poistui kymmenittäin japanilaisia turisteja kameroineen. Meitä kyllä hieman huvitti kun he ottivat junan lisäksi myös lapsistamme kuvia, ehkäpä he näyttivät heidän silmissään niin erikoisilta (näin ollen itsekin kehtasin ottaa yhden kuvan junasta). Myös oma kamera täyttyi kuvista, sillä ylhäällä tunturin päällä maisemat ovat huikeat. Heti hissistä päästyäni oli pakko tallentaa lumiset maisemat talteen, vaikka tunturin kylmä tuuli jäädytti sormet nopeasti tunnottomiksi. Toivottavasti Pikku-mieskin tallensi nämä upeat maisemat muistojen sopukoihin, sillä joka kerta koen deja vu- tunteen lapsuudestani nähdessäni nämä rinteet.

 
Rinteeseen oli tuotu porojen lisäksi husky-koiria ihmisten ihmeteltäviksi. Niiden katselemisesta tulikin kova ikävä omaa karvakuonoamme, joka vietti omaa lomaa Mummilassa. Suunnitelinkin kaappaavani tuon söpön nappisilmän kainalooni nukkumaan (tarkoitan tuota ylempää nappisilmää, heh).Tuliaisina en tuonut poron lihaa, taljoja taikka sarvia, niitä löytyy kotoa omasta takaa jo ihan tarpeeksi. Tosin tein ilahduttavan löydön Kuusamon Prisman siemenhyllyltä, löysin kelloköynnöksen sekä pelargonien siemeniä, jotka olivat jo loppuneet kotipuolen Prismasta. Harmittelinkin että olin ollut liian myöhään liikkeellä,  mutta ilmeisesti lappalaiset aloittavat esikasvatuspuuhat hieman myöhempää, joten siementarjonta oli siellä parhaimmillaan. Nyt pääsen vihdoinkin aloittamaan esikasvatuspuuhat näillä Lapin tuliaisilla.
 


 
 
Mari Marjamäki
 
 
 20 kommenttia:

 1. Niin ihanat kuvat Rukan rinteiltä ja nostatti kaipuun noihin maisemiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko, Rukan maisemat ovat kyllä huikeat, joihin palaa vuosienkin jälkeen mielellään.

   Poista
 2. Olipa siellä Itä-Lapissa komeat maisemat! Me kävimme lännempänä, Oloksen ja Ylläksen seuduilla. Lunta oli tosin puoli metriä, mutta Föhn-ilmiö oli hävittänyt puista kaikki tykkylumet edelllisellä viikolla. Ei ollut perinteistä Lapin tunnelmaa nyt!
  Ihanat Lapin tuliaiset ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saavuimme sopivaan aikaan, kun puissa oli vielä lunta. Mutta lähtiessämme huomasimme matkan varrella maiseman muuttuvan Föhn- tuulen vuoksi. Tuliaiset olivat tällä kertaa hieman toisenlaiset :)

   Poista
 3. Upeat maisemat!
  Myös tuliaiset ovat puutarhahörhön mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Mitähän meillä puutarhahörhöillä onkaan aina mielessä, no puutarha tietenkin :)

   Poista
 4. Upeita maisemia ja hellyttäviä nappisilmiä. :)
  Yksi kuvasuosikeistani on ylimmän kollaasin oikealla ylhäällä oleva kuva. Ihana hämärtyvä ilta (vai valkeneva aamu)...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Lapissa auringon nousut ja laskut ovat mielettömän upeita. Harmillista, että useampana päivänä ne jäivät sumun taakse, mutta onneksi sain edes muutaman kuvan napattua. Revontulet jäivät tälläkin kertaa näkemättä, niiden kuvaamisesta olen haaveillut jo pitkään.

   Poista
 5. Hyvänen aika onpa siellä lunta tosi paljon. Mahtavan näköisiä nuo puut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta oli paljon, mutta paikallisten mukaan harvinaisen vähän tänä vuonna.

   Poista
 6. Ihanaa, toit siemeniä Lapista :) Mukavalta vaikuttaa tuo Ruka, en ole Lapissa käynyt, mutta omat lapseni ovat juuri nyt tuolla Rukalla ja kuolen ikävään...töissä...Minua nauratti tuo japanilaisjuttu, itsekin olen nuorena päätynyt erinäisiin kotivideoihin kun olin Stockalla töissä, päätä pidempänä seisoskelin japanilaisten rinnalla :) Ihanaista kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruka on kyllä mahtava paikka! Olen käynyt siellä pienestä tytöstä asti ja sinne palaaminen tuntuu kuin kotiin menisi. Olisikin hauska tietää mihin japanilaisturistien kuvat lopulta päätyvät tai mitä he niistä kertovat :)

   Poista
 7. Ihania, kauniita talvisia maisemia! Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Tosi upeat lumimaisemat. Kyllä lumi on kaunista, ja se kaunistaa ympäristönkin niin hienoksi. Ihanaa, kun täällä etelässäkin on nyt vihdoin kunnolla lunta... ainakin hetken ajaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, lumi tekee maiseman upeaksi, onneksi mekin täällä etelässä saamme vielä tänä vuonna siitä nauttia edes hetken.

   Poista
 9. Upeita kuvia ja tykkylynta! Minä en ole mikään talvenharrastaja ja Lappikin on siksi melko tuntematon käsite! Pari kertaa ollaan käytetty ulkomaan sukua Lapin maisemissa, tai oikeastaan siinä porstuassa. Rukalla ja Paljakassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu, itse olen käynyt Lapissa ainoastaan talvisin, joten kesäinen Lappi on minulle ihan tuntematon juttu.

   Poista

Kiitos kommentistasi!