perjantai 6. tammikuuta 2017

Synttäriarvonta

 
 
Juhlat jatkuvat täällä blogin puolella synttäreiden merkeissä. Tasan vuosi sitten, pitkän harkinnan jälkeen päätin perustaa oman blogin. Ensimmäinen kosketus blogimaailmaan kävi Fitnesspäiväkirja-ohjelman aikoihin, kun aloin seurata Eevi Teittisen postauksia liikunnasta ja hyvinvoinnista. Pienen selailun jälkeen löysin lisää muita kiinnostavia blogeja ja pikkuhiljaa löysin itseni joka kerta puutarhablogien parista.

Kasvimaa ruukussa

Aluksi pyörittelin ajatusta joulublogin kirjoittamisesta, mutta pian tajusin, että sitä voi kirjoittaa vain osan vuotta ja toisaalta joulu sujahti ohitseni asiaa vatvoessa. Jostain syystä koin juuri puutarha-aiheen kovin tutuksi, josta jakaisin paasata kesät talvet. Sitten päätin rohkaistua ja loin oman puutarhablogin ihan vain kokeeksi. Oloni oli todella epävarma kirjoittaessani ensimmäisiä postauksia, kukahan niitäkin lukee ja löytääkö edes kukaan tänne blogiini. Postausten lisääntyessä huomasin ilokseni saavani kommentteja ja jopa seuraajia, joista on muodostunut tärkeitä blogiystäviä. Tämä innosti minua entistä enemmän jatkamaan kirjoittelua, enkä olisi vuosi sitten uskonut, että olisin edelleen tässä koneen edessä naputtelemassa juttuja.

Kasvimaa ruukussa

Vuodessa on syntynyt 67 postausta, vierailijoita sivuilla on käynyt yli 6000 (äitini lisäksi joku muukin on käynyt, heh) ja puhumattakaan ihanista blogiystävistä joiden kanssa olen saanut kokea puutarhavuoden ilot ja surut. Olen saanut uusia vinkkejä ja ideoita omaan puutarhaan ja itse olen puolestani saanut jakaa omia kokemuksia ja neuvoja myös muille, siis ihania ajatusten vaihdoksia muiden puutarhahörhöjen kanssa.

Kasvimaa ruukussa
 
Blogin ansiosta olen oppinut vuoden aikana käyttämään paremmin tietokonetta, ellei paria sähläystä bloggerin kanssa lasketa, kun jotenkin epäonnekseni poistin kaikki kommentit.  Lisäksi olen tajunnut, kuinka vaikeaa kuvaaminen on, hyvän kuvan ottaminen vaatii paljon valoa, hyvää kuvakulmaa ja kärsivällisyyttä.  Vuodessa on sekin taito ehkäpä hieman parantunut. Itse asiassa innostuin kuvaamisesta hieman enemmän ja avasin oman Instagram tilin (puutarhurimari), josta aukeni ihan uusi maailma.
Kasvimaa ruukussa
 
 Myös hyvän postauksen kirjoittaminen vaatii toisinaan aikaa ja kärsivällisyyttä, on päiviä kun ei vain synny järkeviä lauseita ja ajatus karkaa johonkin aivan toisaalle.  Toisaalta, olen huomannut, kuinka tärkeäksi kirjoittaminen on tullut itselleni, postausten lisääntyessä blogini on muuttunut henkilökohtaisemmaksi ja käyn läpi syvempiä ajatuksia elämästä puutarhan lisäksi. Ehkäpä paras oivallus on se, etten olekaan ainoa puutarhahörhö tällä planeetalla.


Kasvimaa ruukussa
 
 
Niinpä rakkaat lukijat, järjestän arvonnan blogini 1-vuotis synttäreiden kunniaksi. Arvonta suoritetaan vain blogini seuraajien kesken. Myös uudet lukijat ovat tervetulleita seuraamaan sekä osallistumaan arvontaan. Arvontaan voi osallistua jättämällä kommenttia sunnuntaihin 15.1.2017 mennessä.

Arvonnassa on palkintona Kasvimaa Ruukussa-kirja, jossa on kivoja vinkkejä hyötykasvien kasvatukseen erilaisissa astioissa kierrätystä unohtamatta.
 

Onnea arvontaan ja kiitokset kaikille lukijoilleni kuluneesta vuodesta!
Mari Marjamäki
 
 

 
 
 

22 kommenttia:

 1. Hyvä oli, kun lähdit mukaan blogimaailmaan ja nimenomaan puutarha-aiheella. Ihan tutun kuuloisia ajatuksia blogin aloittamisen kynnyksellä. Ja arvonnassa mukana totta kai, vaikka juuri lunastin edellisen voittoni........

  VastaaPoista
 2. Selaan usein blogeja ja mieluisimmat on puutarha-ruoka-käsityö linjalla. Arvontaan sitruunapippuri at luukku com

  VastaaPoista
 3. Seuraan useita hyvin erilaisia blogeja, mutta aina alkuvuodesta iskee hirvittävä puutarhainnostus ja sen myötä puutarha-aiheiset blogit nousevat ykkössuosikiksi :) Löysin blogiisi tuolta blogit.fi sivustolta ja kirjauduin lukijaksesi. riiti81(at)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Bloggailu on mukavaa puuhaa:) Mukana arvonnassa:)

  VastaaPoista
 5. Onnea blogillesi!
  Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut yksivuotiaalle blogillesi. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea yksivuotiaalle! Kiva arvonta, ilman muuta mukana ollaan.

  VastaaPoista
 8. Onnea ja bloggaamisen iloa! Mukana arvonnassa, tervetuloa vastavierailulle http://tuhansiasivuja.blogspot.fi/

  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukaan arvontaan!
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 10. Marraskuussa viimeisiä mehuja ja hilloja keitellessä olen saanut niin tarpeekseni pihahommista, mutta kummasti mieli muuttuu muutamassa kuukaudessa, nyt suunnittelen taas jo kovaa kyytiä taimikasvatusta. Synttärionnittelut blogillesi! Arvonnnassa mukana, terveisin leenak

  VastaaPoista
 11. Parhaimmat onnittelut blogillesi, tämä on niin mukavaa puuhaa ja aina oppii jotain uutta :D

  Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 12. Onnea yksivuotiaalle! Blogiasi on ollut ilo seurata, joten kiitos itsellesi viime vuodesta :)
  Olen mielelläni mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 13. Minulla tuo kirja jo on, niin en osallistu arvontaan. Toivotan vain onnea yksivuotiaalle! Mukava on blogiasi seurata. Minäkin luulin olevani ainoa puutarhahöperö :) Onneksi meitä on näin paljon!!

  VastaaPoista
 14. Onnea 1-vuotiaalle blogillesi! Ihana arvontapalkinto. Tästä saisi vihjeitä pienen pihan yrttitarhaksi.
  klaara49(at)luukku.com

  VastaaPoista
 15. Onnittelut blogillesi! Mukana arvonnassa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Blogissani olisi sinulle haaste. Toivottavasti otat sen vastaan.

  VastaaPoista
 17. Kuulostaapa ihanalta kirjalta! :)
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Lämpimät onnittelut synttäriblogille! Kyllä tänne ovat muutkin tiensä löytäneet, kuin äitisi.
  Minullakin on jo tuo kirja, joten en nyt osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
 19. Onnittelut synttärisankarille! Bloggaaminen on antoisaa, puolin ja toisin.
  Kerrankin minulla on aikaa lueskella blogeja sieluni kyllyydestä ja etsiä uutta innostavaa luettavaa. Liityin lukijaksesi, koska ilmiselvästi palo ja into puutarhaan on sinussa suuri.
  Omaa Puutarhaeloa-blogiani olen kirjoittanut jonkun vuoden. Tuntuu, että blogatessa saa enemmän kuin pystyy antamaan. Hyvää jatkoa sinulle kirjoittamiseen, ja erityisen hyvää puutarhavuotta 2017!

  VastaaPoista
 20. Paljon onnea 1-vuotiaalle! Mukana arvonnassa olen minäkin! :)

  VastaaPoista
 21. Onnen ekasta vuodesta ja kiitos blogistasi. Puutarha sovellettuna kaupunkiopihin on niin kiinnostava aihe.
  tarjaksi@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Onneksi ehdin huomata tämän postauksen ajoissa! Mukana arvonnassa siis. Ja onnittelut yksivuotiaalle blogille! Perässä tullaan. Allekirjoitan kyllä sinun ajatukset blogin aloittamisesta. Samaa epävarmuutta tunsin minäkin, ja tunnen edelleenkin! On ollut ihanaa huomata että ihmiset todella löytävät ja jopa lukevat juttuja.
  Kevät kolkuttelee ovella tuota pikaa, joten toivotan aktiivista postailun aikaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!