maanantai 22. lokakuuta 2018

Syysistutuksia


*Blogiyhteistyö Hong Kong Suomi


 
Kylmät pakkasaamut ovat tehneet selvää viimeisistäkin kesän kukkijoista. Tosin pitkään mietin, että maltanko vieläkään luopua kukka-raasuista, jotka vieläkin jaksoivat sinnikkäästi kukkia, vaikka suurin osa lehdistä oli kipristynyt pakkasen puremasta. Ihanat jättiverbena ja samettikukka `Vanilla`säästyivät vielä kompostilta, niihin oli muodostunut jo tunneside, sillä onnistuin niiden kasvattamisessa täydellisesti ihan siemenestä asti. Jostain syystä nämä itse kasvatetut taimet muodostuvat kovin rakkaiksi, eikä niistä malttaisi luopua millään.


 
Piha alkoi näyttämään melko tyhjältä suursiivouksen jälkeen, oli siis aika lähteä ostoksille Hong Kongin puutarhamyymälään. Nyt kannattaakin viimeistään suunnata calluna-ostoksille ja varmistaa upea syksyn kukkaloisto omassa pihassa. Honkkarin puutarhamyymälässä olikin monipuolinen valikoima erilaisia taimia syksyn istutuksiin.


Valikoimissa oli tutun kellokanervan lisäksi upeita callunoita eri väreissä. Ehkäpä suurimmaksi ongelmaksi tulikin valita se oma lempiväri.
 
 
Itse tykästyin kovasti suosittuun heide-mixiin, jonka ruukkuun on kasvatettu erivärisiä callunoita sekä runsaasti lankaköynnöstä. Käytännössä se on valmis istutus ruukkuun kuin ruukkuun. Voiko olla helpompaa, vaikka tykkäänkin suunnitella ja käyttää erilaisia kasveja istutuksissa, jolloin saan niistä itseni näköiset sommitelmat.
 
 
 Callunoiden lisäksi mukaan lähti ihana marjakanerva, jonka herkullisen näköiset marjat ovat super söpöjä.
 

Callunat tuovat väriä syksyn harmauteen, sillä oikein hoidettuna ne säilyttävät värinsä jopa kevääseen. Eli niitäkin pitää vielä kastella, aina sinne pakkasiin saakka. Onneksi eivät vaadi kuitenkaan ihan joka päiväistä kastelua, sillä viime kesän kastelukierrokset alkoivat jo jossakin kohtaa puuduttaa.


 
Olinkin jo unohtanut, miten mukavaa onkaan suunnitella ja sommitella uusia ruukkuistutuksia, tämä onkin ehkäpä antoisinta puuhaa heti sadonkorjuun jälkeen. Oli siis aika jälleen kaivaa multapussit varastosta ja aloittaa syksyiset istutuspuuhat. Ja hetkessä tyhjät ruukut täyttyivät värikkäistä callunoista ja piha näytti jälleen päivitetyltä.Mukavaa syksyn jatkoa!*Blogiyhteistyö Hong Kong Suomi
Mari Marjamäki8 kommenttia:

 1. Upeat syysruukut syntyi! Minulla on jo callunat istutettu. Laitoin ne eteisen ikkunalaudalle ja viritin valot niiden päälle, jotta niitä saisi ihailla mahdollisimman paljon ohi kulkiessaan - sisällä tai ulkona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puutarhamyyrä! Callunoiden valaiseminen onkin hyvä idea, taidan itsekin virittää valot niihin. Kiitos kivasta ideasta!

   Poista
 2. Ihanan värikästä, oikea väriloisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Callunoilla saa nopeasti uutta väriä ruukkuihin.

   Poista
 3. kauniit! Minä en ole vieläkään raaskinut laittaa viimeisiä kesäkukkia pois vaikka pitäisi. Loppuviikoksi on luvattu lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Eihän niitä kesäkukkia millään malttaisi heittää pois. Mielenkiinnolla odotan, millainen viikonloppu on tulossa säiden suhteen.

   Poista
 4. Kauniin värikkäät syysistutukset, niitä on varmasti ollut hauska suunnitella. Meilläkin on muutama kanervaruukku talon sisäänkäynnin yhteydessä, ne piristävät kummasti näkymää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Värikkäät istutukset todella piristävät, varsinkin nyt kun lehdet ovat tiputtaneet viimeisetkin lehtensä maahan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!