maanantai 18. joulukuuta 2017

Hetki ennen joulua

 

Viimeinen jouluviikko on vierähtänyt käyntiin. Päivät tuntuvat liitävän lennossa ja joulu lähestyy hurjaa vauhtia, mutta valmiina ollaan. Tänä vuonna tiesin, ettei ole kovinkaan paljoa aikaa joulupuuhiin. Senpä vuoksi otin löysin rantein ja päätin tehdä sen minkä ehdin. Pääasia on kuitenkin lasten riemu jouluaattona ja voi sitä jännityksen määrää, kun joulupukki vihdoin ja viimein saapuu! Kukapa muistaisi vielä vuosienkin jälkeen ettei äiti ehtinyt vaihtaa vuonna 2017 jouluverhoja, leipoa saaristolaisleipää taikka pestä sauna jouluksi.
 


 
 
Tärkeimmät asiat ovat jo kuitenkin hoidettuna. Joululahjat on paketoitu yön hiljaisina hetkinä, joulukuusi kannettu sisään, jouluruoka-ostokset hoidettuna ja pukkikin tietää mistä meidät tänä vuonna löytää.
 


 
Viikonloppuna kävimme vielä valmistelemassa mökkimmekin joulua varten. Myös puutarha oli kuorrutettu ihanaan valkeaan lumeen. Toiveissa olisi tietenkin valkea joulu.
 
 

 
Harmikseni hiiret olivat syöneet lähes kaikki syömäkelpoiset joulukoristeet. Melkein pääsi itku kun itse tekemät enkelit olivat pilkottu pesän pehmikkeiksi, makaronilla täytetty tonttu tyhjennetty makaroneista ja äidiltä saatu olkipukki revitty riekaleiksi. Toisaalta, nyt saankin joulun jälkeisissä alennusmyyneistä hankkia uusia koristeita ensi vuotta ajatellen, jos se nyt hieman lohduttaisi tätä menetystä.
Nyt voinkin hiljalleen rauhoittua joulun odotukseen. Myös puutarhurin blogi hiljenee ja palaa sitten taas ensi vuonna uudestaan, nokka on silloin käännetty tiukasti kohti uutta kasvukautta ja onhan luvassa blogin 2-vuotis syntymäpäivätkin.
 
Toivotankin teille lukijoilleni
Rauhallista Joulua ja Onnekasta Uutta Vuotta 2018!
 
 
 
 
Mari Marjamäki
 
 


9 kommenttia:

 1. Kiitos ja toivottelen myös sinulle rauhallista joulua ja kaikkea hyvää vuodelle 2018 !

  VastaaPoista
 2. Haha...hiiret! ��

  VastaaPoista
 3. Mukavaa joulunaikaa! Sinulla oli maistuvat ekokoristeet parempia kuin kaikki muovihärpäkkeet ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin teille kaikille hyvää joulua.

  VastaaPoista
 5. Voi harmistus niitä hiiriä :( Nyt jo monessa paikassa joulukoristeet alessa, toivottavasti saat paremman mielen uusien koristeiden myötä. Vietättekö joulua mökillä? Miten tunnelmallista. Ei sen niin täydellistä tarvitse olla, kunhan on lapsille lahjoja ja herkkuja :) Onnellista joulua sinulle toivotellen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!