keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Joulu mielessä

Marraskuun vaihtuessa kohta puoliin joulun puolelle, alkaa hiljalleen joulun odotus ja sen valmistaminen. Joulun lähestyminen näkyy jo pienin ripauksin kotimme sisustuksessa ja keittiönkin puolella. Viikonloppuna korkkasin virallisesti  tämän vuoden joulupuuhat alkaneiksi.
 Piipunrasseista väsäsin lumihiutaleen näköisiä palloja. Niiden tekeminen oli äärettömän helppoa ja nopeaa. Leikkasin piipunrassit puoliksi, taittelin ne yksi kerrallaan toisiinsa kiinni keskeltä ja lopuksi availin sakarat erilleen, helppoa. Ajattelin tehdä näitä vielä lisää, ripustan niitä ikkunan eteen lumisateeksi.
 
 Black friday:n alennuksista ostin uudet kaamosvalot, jotka viikonloppuna asensin mökille saunan eteiseen. Tämän tyylisiä lamppuja olen jo pitkään haeskellut ja perjantaina ne sitten löysivät tiensä ostoskoriini.
 Valosarja antaa sopivasti tunnelmallista valoa vanhalla seinällä.

 Ensi kerralla taidan lämmittää glögiä mukaani ja istahtaa tuolille fiiistelemään. Joulun jälkeen siirrän valosarjan puutarhavajan puolelle, mikäli ehtisin sen joskus siivoamaan.

 Myös kasvihuonekin sai hieman jouluisemman ilmeen. Pihapiiristämme ja viereisestä metsästä olen hakenut havunoksia, sammalia ja käpyjä, jotka ovat sinällään jo kauniita koristuksia. Tykkään hyvin yksinkertaisista, perinteisistä koristeista ja erityisesti luonnonmateriaaleista, sillä ne taipuvat kaikenlaiseen muotoon, vain mielikuvitus on rajana. Varastosta kaivelinkin joulukoriste-laatikon ja jouluvaloja esiin. Valot asennetaan vasta ensimmäisenä adventtina pihalle loistamaan.
 No, eikä siihen ensimmäiseen adventtikaan ole kauaa aikaa. Töissä  joulukiireet painavat ja toisinaan tuntuu, että päivät menevät kuin sumussa ja käyn välissä vain kotona nukkumassa. Ensimmäinen joulukuusi-kuormakin on saapunut myymäläämme, joka tarkoittaa minun kohdallani jälleen ulkotöitä.
Tosin minua eivät ulkotyöt haittaa, päinvastoin. Nautin ulkoilusta, saan raitista ilmaa ja saatan nähdä pienen välähdyksen jopa auringosta päivän aikana.  Muuten ulkoilut arkipäivinä rajoittuisivat ainoastaan koiran ulkoilutukseen. Ja mikäs sen ihanampaa kotiin tullessa kuin punaisena hehkuvat posket.

 
Joulukuu tarkoittaa myös ihania hetkiä joulublogien merkeissä, niiden heräämistä olenkin jo kauan aikaa odotellut. Haaveissa on ollut pitkään myös oman joulublogin kirjoittaminen, mutta tällä hetkellä siihen ei yksinkertaisesti löydy aikaa.
Joten luvassa on enemmän tai vähemmän jouluhenkisiä postauksia, kuuluuhan sekin olennaisesti puutarhurin elämään.
 
 
 
 
Mari Marjamäki

14 kommenttia:

 1. Ihania jouluisia tunnelmia. Niin kauniita, etten oikein osaa kuin ihmetellä <3

  VastaaPoista
 2. Ihana tunnelma, niin kaunis ja niin jouluinen. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kauniit ja tunnelmaa täynnä olevat kuvat.

  VastaaPoista
 4. Kivoja ja kauniita asetelmia olet tehnyt. Kivat noi kaamosvalot.

  VastaaPoista
 5. Oi kaunista ja tunnelmallista! Rakastan tälläisiä vanhaa fiilistä puhkuvia asetelmia. Ihanaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kaunista jouluista tunnelmaa kuvissasi! Mukavaa joulunodotusta!<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!