tiistai 16. tammikuuta 2018

Synttäriarvonta

 

On aika juhlistaa blogini kaksi- vuotis syntymäpäiviä. Uskomatonta, että siitä on jo kaksi vuotta kun  blogini näki ensikertaa päivänvalon. Oli ihan pakko selata viime vuotisia postauksia ja samalla muistella vielä kerran viime vuotta.
Löysin juttuja Lapin reissustamme, puutarhamessuista, pelargonipäivistä, siemensekoilusta, sipulihuumasta ja kaikenlaisia höpinöitä. Melko samalla kaavalla mennään tänäkin vuonna, onhan puutarhakuume jälleen nousemassa.  

Keväällä, palatessani takaisin työelämään postaus tahti hidastui, eikä blogin kirjoitteluun löytynyt enää aikaa. Olinkin hieman huolissani miten blogin käy, mutta jotenkin olen saanut kasattua vuoden aikana 30 postausta, jotka käsittelevät enemmän tai vähemmän puutarhaa.
Nykyisin avaan tietokoneen silloin, kun tuntuu tulevan asiaa ja aiheet loksahtavat kuin itsestään ruudulle. Toisinaan syntyy paljon tekstiä, toisinaan kuvat kertovat enemmän. Erityisesti minua ilahduttaa, että olette jaksaneet lukea juttujani ja onhan mukaan tullut muutama uusikin lukija vuoden aikana. Ja kuinka jännittävää onkaan saada kommentteja, silloin tiedän että joku on ajatuksella lukenut tekstejäni ja haluaa antaa siitä kirjoittajalle palautetta. Suuri kiitos siitä !
 Mutta nyt asiaan. Synttärien kunniaksi arvon lukijoilleni kivan paketin. Palkintona on kuusi metallista merkkitikkua, neljä pakettia Villitarhurin siemeniä (villisalaatti, makuyrtit, kukkatervehdys ja syötävät kukat) ja ruukunpuristinsetti, jolla voi tehdä itse sanomalehdestä kylvöruukut.Tällä paketilla pääsee mukavasti puutarhahommien makuun.
 
Voit osallistua arvontaan kommentoimalla, haluan tietää oletko jo tehnyt kevään kylvösuunnitelmat ja löytyykö sieltä jotain uusia tuttavuuksia.
Arvonta loppuu 31.1.2018.
 
 
Kiitos vielä kerran kuluneesta vuodesta rakkaat blogiystävät ja onnea arvontaan!
 
 
 
 
Mari Marjamäki
 
 
 

25 kommenttia:

 1. Ei ole vielä suunnitelmia, mutta toivottavasti salaatti/yrttipuolelta löytyy uutta,
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Ei ole vielä tarkkoja suunnitelmia, mutta aiempien vuosien tapaan tietenkin yrttejä, tomaattia, kurkkua ja muutamia perennoja täytyy kylvää. Joka vuosi olen ottanut jonkun itselle uuden syötävän kasvin kokeiluun ja se on tarkoituksena nytkin. riiti81(at)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Onnea kaksivuotiaalle! Kylvösuunnitelmat ovat muotoutumassa, olen lajitellut olemassa olevia siemenpusseja Kyllä, Ei ja Ehkä -pinoihin. Ja tietysti selaillut innolla siemenluetteloita. Kylvän pääosin kesäkukkia ja vihanneksia sekä ihan muutamia perennoja.

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea kaksivuotiaalle blogillesi.
  Kovin tarkkoja suunnitelmia ei ole tehty vielä täälläkään, mutta jotain sentään.

  VastaaPoista
 5. Onnea blogillesi, tämä on mukava harrastus, jolle toisinaan on vähemmän aikaa, mutta jonka ääreen on aina kiva palata. Ensimmäinen siemenluettelo läpikahlattu, pääasiassa kukkasia ja tomaatteja. Nyt kokeilen ehdottomasti kelloköynnöstä!

  VastaaPoista
 6. Lämpimät onnittelut 2-vuotiaalle! Blogin kirjoittaminen ja vuorovaikutus täällä on tavattoman mukavaa. Välillä tulee turhautunut olo, mutta yleensä se haihtuu itsestään.
  Kylvösuunnitelma on päässä kehkeytymässä. Viikonloppuna sain omat siemenvarastot inventoitua ja eilen tuli Korpikankaan uusi luettelo, joten eiköhän tässä pian päästä jotain konkreettista paperille saamaan.

  VastaaPoista
 7. Oikein paljon onnea 2-vuotiaalle! Nyt on aika haaveilla, suunnitella mitä kaikkea kivaa laittaisi kasvuun - jotain jo aiemmin kasvatettua ja aina jotain uuttakin ja paljon kukkia! Suunnitelmat ovat jo melko valmiit ja suurin osa siemenistä tilattukin!

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea 2-vuotiaalle. Suunnitelmat ovat vielä ajattelun asteella.

  VastaaPoista
 9. Onnea! En ole vielä tehnyt :)
  Ruskarouva85@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Onnea :) En ole vielä tehnyt, täytyy alkaa suunnittelemaan :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 11. Lämpöiset onnittelut!
  Eiln hypistelin ja selailin siemenkuvastoa, mutta kovin olivat kalliita...kaikki ajatukset on nyt opinnoissa, jotka aloitin marraskuussa ja tuntuu ettei järki juokse ollenkaan muiden asioiden suhteen:D
  amto@suomi24.fi

  VastaaPoista
 12. Paljon onnea 2-vuotiaalle blogillesi! ❤
  Mulla on tänä vuonna eniten siemeniä kuin koskaan. Vähän jännittää miten mulle käy 😅 Uutena on niin moni- kuin yksivuotisia kukkia ja hyötykasveista mangoldi. Yksi-ja monivuotista kukista mainittakoon palavarakkaus,väriminttu, illakko, sinipallo-ohdake, maloppi, silkkiunikko. Ostin myös basilikan siemeniä pussin jossa on viittä eri lajia. Lisäksi ostin veriapilaa, silmän ilo kuin myös lannoitus mielessä. Lisäksi laitan siemenestä vanhat tutut kranssin, kehäkukan, ruiskaunokin, päivänsinin, hajuherneen, sormustinkukan, päivänkakkaran, silkkikukan ja orvokkia eri väreissä. Päälle sitten vielä hyötykasvit! En tiedä miten mulle käy näin monen siemenlajin kanssa!!! 😅😂😍 Lisäksi erilaisia juurakoita tuli syksyllä laitettua joita jännitän myös!
  Ps. Onko vinkkiä jonkinlaiseen siemenvaihtoon? Olen koittanut googletella, mutta en löydä mitään...

  VastaaPoista
 13. Onnea! :)
  Olen selaillut kuvastoja, mutta hankinnat saavat vielä odottaa.
  Sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Paljon Onnea! Vielä en ole tehnyt tarkempia suunnitelmia, mitä aion tänä vuonna kasvattaa.
  Mukana ihanassa arvonnassa.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 15. Onnittelut blogillesi!
  Aion laittaa parvekkeelle vesiviljelyjärjestelmän ja omat yrtit ja vihannekset kasvamaan :)
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Onnittelut! Suunnitelmat eivät ole vielä minulla selvillä, mutta varmasti pian

  VastaaPoista
 17. Hei. Blogissani on sinulle haaste. Toivottavasti se on mieluinen.

  VastaaPoista
 18. Onnea 2-vuotiaalle :) Ompas kiva palkinto. Suunnitelmia on toki jo paljon, mutta paljon vielä tulossakin :) Toistaiseksi ollaan vielä oltu vain hyötypuutarha-osastolla suunnitelmissa!

  VastaaPoista
 19. Onnea ihanalle 2-vuotiaalle! Kylvösuunnitelmat ovat minulla jo melko selvät ja uusia kokeiluja ovat ainakin kyssäkaali, muutamia uusia tomaatti- ja chililajikkeita ja petunia. Myös sokerimaissin kokeilemista olen harkinnut. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 20. Onnea 2-vuotiaalle! :)
  Yrttejä laitan ainakin, uusista kokeiluista en ole vielä päättänyt :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Onnittelut! Ja kommentit on niin mukavia, kiitokset sinulta saamistani omaan blogiini!

  Tarkkoja suunnitelmia en ole tehnyt, mutta siemenet on tilattu. Isoin muutos on kasvihuone, joka on jo nyt paikallaan. Odotan kevätkylvöjen alkavan kasvihuoneella vähän aiempaa aikaisemmin! 😊👍

  VastaaPoista
 22. Onnea blogille! Yritän pitää suunnitelmat mahdollisimman pieninä. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 23. Paljon onnea! Suunnitelmia on mutta toteutus vielä puuttuu. Jotakin uutta kuitenkin. Mukana arvonnassa.
  karhuoja@gmail.com


  VastaaPoista
 24. Hei! Löysin juuri blogisi ja olen nyt lukijanakin! Tänä vuonna ajattelin ensi kertaa tilata kaikki siemenet netin kautta. Yksi syy on se, että haluan suunnitella tarkasti esim. millaisia tomaattilajikkeita haluan. :-) Saas nähdä, kuinka käy. :-) Mukana ollaan ihanassa arvonnassa ja onnea blogille! T:Kati kati.kainulainen @ gmail.com

  VastaaPoista
 25. Paljon onnea :) Suunnitelmia ei vielä ole, mennään sitten lähempänä tunteen mukaan :)
  hilsan@lluukku.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!