sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Porin piha-ja puutarhamessuilla

Kylmästä keväästä huolimatta Porin Karhuhallissa järjestettäville piha-ja puutarhamessuille oli löytänyt kiitettävästi puutarhasta kiinnostunutta väkeä, jonne itsekin pääsin jälleen kiertelemään. Nämä olivatkin ainoat tämän  kevään puutarha messut, joille kiireiltäni ehdin, joten olin todella toiveikas messujen suhteen, onkohan messut viime vuoden toisinto, koenko yllätyksiä ja löydänkö etsimiäni taimia. Tule mukaan kierrokselle! 
 

Messujen kukkaloistosta vastasi  Kodin Terra ja Hankkija näyttävillä osastoillaan. Tykästyin kovasti tähän sini-keltaiseen kukkaryhmään, jossa oli narsisseja, helmililjoja, akilejoja ja hortensioita.
Myös tämä toinenkin kukkaryhmä oli näyttävän näköinen. Haeskelin messuilta erilaisia reunakivi-vaihtoehtoja ja tässä olisi yksi hyvä ehdokas.
Perinteiseen tapaan messuilta löytyi vihannesten ja yrttien taimia.  Yrttipöydästä löysin ananassalvian, jonka huumaava tuoksu sai minut kaivamaan lompakkoa. Tomaattien ja kurkkujen taimia en uskaltanut vielä ostaa, vaikka tarjolla olisi ollut erikoisempia lajeja.
Näytillä oli myös suuria juhlatelttoja kalusteineen, joita voi vuokrata kesän suuriin juhliin.Olisiko hiukan makeeta järjestää seuraavat juhlat hieman suuremmalle porukalle tällaisessa hulppean kokoisessa teltassa aurinkoisena kesäpäivänä. No, viimeistään sitten muutaman vuoden päästä, kun esikoinen pääsee ripiltä.

Magnolia-rullakon edessä polvet meinasivat notkahtaa, pitkän tuoksuttelu ja huokailu hetken päätteeksi päätin jatkaa matkaa ja unohtaa moiset ihanuudet vielä täksi vuodeksi.

Perennataimistojakin näkyi muutamia varustettuina mitä ihanimmilla perennoilla. Veikeitä mehitähtiä oli vaikka minkälaisia, kuitenkaan kylmät ilmat eivät vielä houkuttaneet ostamaan perennoja.
Huittisten ammatti-ja yrittäjäopiston pöydällä oli myynnissä oppilaiden tekemiä upeita kukkakoruja. Tällainen koru olisi todella näyttävä kesän juhlissa. Tutkin hieman tarkemmin sidontatekniikkaa ja löysin korun takaa kaksipuoleista ihoteippiä, jonka ansiosta korun voi kiinnittää ihoon taikka vaatteeseen. Taidan kokeilla korun valmistamista myöhemmin kesällä oman puutarhan kukista.

Samaisessa pöydässä vierähti tovi jutellessa tutun opettajan kanssa ja lopuksi sain koulun esitteitä mukaan kotiin luettavaksi ja pohdittavaksi, mikäli vielä rohkenisin aloittaa kauan haaveilemani floristin opinnot. Kierros jatkui eteenpäin ja yllätyksekseni löysin messuilta Suomen Pelargoniyhdistyksen osaston ja siinä samalla sitten  liityin yhdistyksen jäseneksi, ihan vain kannatuksen vuoksi (eihän minulta löydy kuin vasta kymmenkunta erilaista lajiketta). Oli mukavaa vaihtaa ajatuksia yhdistyksen perustaja jäsenten kanssa ja saada samalla tietoa pelargonioiden lajikkeista. Pöydän valikoima oli mieletön, vasta-alkajana en osannut valita joukosta sitä erikoisinta lajia, vaan ihastuin ruusun tuoksuiseen pelargoniaan (Attar of Rose). Viereisen osaston pöytä notkui myös ihanista pelargoneista. Rinkin puutarhalla oli mahtava valikoima erilaisia pelargoneja ja löysin kuin löysinkin etsimäni tähtipelargonin Fire Works Pinkin. Viime kesäinen tähtipelargoni ei yrityksistäni huolimatta selvinnyt talvetuksesta eikä siemenkylvötkään tuottaneet tulosta, joten tämä oli iloinen löytö.

Paula Ritanen-Närhen pitämää luentoa en ehtinyt kuunnella, myös Harri Syrjäsen grillikoulukin meni ohitse. Mutta messut olivat jälleen mukavat vaikka siellä oli jonkin verran samoja vanhoja juttuja ja konsepti pysynyt samana, kuten edellisenä vuotenakin. Mutta toisaalta löysin sieltä jälleen jotain uutta ja yllättävää. Kotiin viemisinä sain sen mitä tulin hakemaan ja vielä vähän muutakin sen lisäksi. Kun vetää riman tarpeeksi alas ja mielen avoimeksi, pääsee todella helposti tunnelmaan messujen pienuudesta huolimatta.


Riemukasta Vappua!


Mari Marjamäki


 

20 kommenttia:

 1. Tuosta reunakivi-vaihtoehdosta: nuo lienevät antiikkikiviä. Minä tykkään niistä! Meillä on tehty muuri pihaan niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo antiikkikivi on kaunista. Siitä tehty muuri on varmasti upean näköinen.

   Poista
 2. Kiva messupostaus, kiitos tästä. Hienoa kun Porissakin on näin iso puutarhatapahtuma. - Hyvää vapun aattoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Onneksi pääsin edes Porin messuille, kun muut messut menivät ohitse. Ja mukavaa Vappua!

   Poista
 3. Kiva saada katsausta messuilta joilla ei ole itse ollut. Pelargoni Attack of roses on mullakin ja todella elinvoimainen onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogien kautta pääsee hyvin messukierroksille, jonne itse ei oikeasti pääse. Sinullakin on tämä tuoksuva ihanuus, tykästyin sen ihanaan tuoksuun.

   Poista
 4. Kiva katsaus ja hyvät kuvat, kiitos! Ja kiitos vinkista, ananassalvia ostoslistalle. Aurinkoista vappua (lumisateesta huolimatta...)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Ananassalvian tuoksu on ihastuttava, suosittelen! Ja aurinkoista Vappua!

   Poista
 5. Ihana kuvapostaus messuilta kevätkaipuuseen.
  Mukavaa vappua.

  VastaaPoista
 6. Puutarhamessut ovat vaarallisia, aina jää käteen kaikkea mitä jo on puutarhaan hankkinut liikaa :) Floristin koulutus kuulostaa hyvälle!!

  Oikein hyväa vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, kylmä kevät kuitenkin hieman jarrutti ostohimoa. Jotain kuitenkin uskalsin hankkia sisälle. Floristin koulutus on ollut aina haaveena.

   Poista
 7. Mukavaa, että puutarhamessuja järjestetään eri puolilla maata. Se madaltaa kynnystä mennä niihin tutustumaan.
  Hauskaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Onneksi näitä messuja järjestetään näin pienimuotoisinakin. Näitä puutarhatapahtumia ei kuitenkaan ole koskaan liikaa. Hauskaa Vappua!

   Poista
 8. Voi kiitos tästä kierroksesta, tykkään katsella messukuvia :) Olisit vaan ostanut magnolian! Voi että tuo floristin koulutus kuulostaa upealta, kannustan sinua siihen! Ahmaisin aiemmat kirjoituksesi nyt samalla kun en valitettavasti ole ehtinyt kierrellä lukemassa. Miten pärjäätte ilman lomaa, huolestuin...etkö saisi edes muutaman viikon? Iloista vappua vielä toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia! Niin, kyllä se magnolia jäi hieman kaivelemaan, eikä ne kuitenkaan olleet mitään kalliitakaan...ensi kerralla sitten. Floristin koulutus on ollut jo pitkään haaveissa eikä se niin mahdottomaltakaan kuulostaisi, kiitos kannustuksesta. Kesä ilman lomaa kuulostaa ankealta, se pitää vain kestää, nyyh! Ensi vuonna sitten pääsee taas lomailemaan.

   Poista
 9. Kiitos kierroksesta.

  Minä en aina messuilla ollessa ajattele järjellä. Ostokset saattavat olla toista, mitä etukäteen ajatteli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuhuumassa tulee ostettua kaikenlaista, mutta melko hyvin pysyin järjissäni :)

   Poista
 10. kiitos, kiva nähdä sieltä kuvia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!