torstai 16. helmikuuta 2017

Lapin tuliaisiaEi, kuva ei ole puutarhastani vaan viime viikkoiselta Lapin reissultamme Rukalta. Viikko vierähti perheen kanssa lasketellen ja rentoutuen arjen pyörityksestä. Toiminnallinen viikko Lapin mahtavissa maisemissa toi pakollisen irtaantumisen myös somesta, olenkin malttamattomana odotellut sopivaa iltaa, jolloin saan rauhassa lukea muiden kuulumisia blogeista.
 Olemme jo useana vuotena käyneet Rukalla ennen ruuhkaisia sesonkeja, jolloin rinteissä on tilaa lasketella eikä tarvitse hissijonoissa seisoskella. Tänä vuonna ilmatkin suosivat meitä, tuntuikin hassulta, että kotona Länsirannikolla paukkuivat pakkaset samaan aikaan, kun nautiskelimme upeista ulkoiluilmoista Pohjoisessa.

 
Tänä vuonna kokeilimmekin uutta matkustustapaa puuduttavalle ajomatkalle, matkustimme yöjunalla Tampereelta Rovaniemelle. Ajatuksena oli välttää takapenkkiläisten kinailut ja nukkua levolliset yöunet junassa heräten aamulla pirteänä Pohjoisessa. Herkkäunisena en saanut nukuttua silmällistäkään huojuvassa junassa ja seuraava päivä menikin ihan tokkurassa. Aamulla Rovaniemen asemalla ajattelin jo seonneeni ja luulin saapuvamme väärälle asemalle, sillä meidän lisäksi junasta poistui kymmenittäin japanilaisia turisteja kameroineen. Meitä kyllä hieman huvitti kun he ottivat junan lisäksi myös lapsistamme kuvia, ehkäpä he näyttivät heidän silmissään niin erikoisilta (näin ollen itsekin kehtasin ottaa yhden kuvan junasta). Myös oma kamera täyttyi kuvista, sillä ylhäällä tunturin päällä maisemat ovat huikeat. Heti hissistä päästyäni oli pakko tallentaa lumiset maisemat talteen, vaikka tunturin kylmä tuuli jäädytti sormet nopeasti tunnottomiksi. Toivottavasti Pikku-mieskin tallensi nämä upeat maisemat muistojen sopukoihin, sillä joka kerta koen deja vu- tunteen lapsuudestani nähdessäni nämä rinteet.

 
Rinteeseen oli tuotu porojen lisäksi husky-koiria ihmisten ihmeteltäviksi. Niiden katselemisesta tulikin kova ikävä omaa karvakuonoamme, joka vietti omaa lomaa Mummilassa. Suunnitelinkin kaappaavani tuon söpön nappisilmän kainalooni nukkumaan (tarkoitan tuota ylempää nappisilmää, heh).Tuliaisina en tuonut poron lihaa, taljoja taikka sarvia, niitä löytyy kotoa omasta takaa jo ihan tarpeeksi. Tosin tein ilahduttavan löydön Kuusamon Prisman siemenhyllyltä, löysin kelloköynnöksen sekä pelargonien siemeniä, jotka olivat jo loppuneet kotipuolen Prismasta. Harmittelinkin että olin ollut liian myöhään liikkeellä,  mutta ilmeisesti lappalaiset aloittavat esikasvatuspuuhat hieman myöhempää, joten siementarjonta oli siellä parhaimmillaan. Nyt pääsen vihdoinkin aloittamaan esikasvatuspuuhat näillä Lapin tuliaisilla.
 


 
 
Mari Marjamäki
 
 
 7 kommenttia:

 1. Niin ihanat kuvat Rukan rinteiltä ja nostatti kaipuun noihin maisemiin.

  VastaaPoista
 2. Olipa siellä Itä-Lapissa komeat maisemat! Me kävimme lännempänä, Oloksen ja Ylläksen seuduilla. Lunta oli tosin puoli metriä, mutta Föhn-ilmiö oli hävittänyt puista kaikki tykkylumet edelllisellä viikolla. Ei ollut perinteistä Lapin tunnelmaa nyt!
  Ihanat Lapin tuliaiset ;D

  VastaaPoista
 3. Upeat maisemat!
  Myös tuliaiset ovat puutarhahörhön mieleen.

  VastaaPoista
 4. Upeita maisemia ja hellyttäviä nappisilmiä. :)
  Yksi kuvasuosikeistani on ylimmän kollaasin oikealla ylhäällä oleva kuva. Ihana hämärtyvä ilta (vai valkeneva aamu)...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Hyvänen aika onpa siellä lunta tosi paljon. Mahtavan näköisiä nuo puut.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, toit siemeniä Lapista :) Mukavalta vaikuttaa tuo Ruka, en ole Lapissa käynyt, mutta omat lapseni ovat juuri nyt tuolla Rukalla ja kuolen ikävään...töissä...Minua nauratti tuo japanilaisjuttu, itsekin olen nuorena päätynyt erinäisiin kotivideoihin kun olin Stockalla töissä, päätä pidempänä seisoskelin japanilaisten rinnalla :) Ihanaista kevättä sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!